"Knipsels" "Knipsels"

Intrededienst Ds. Mevr. Marieke Muijen

De vacature van een predikant voor de Voorhofgemeente is vervuld.
In een overvolle Voorhof waren velen er getuige van dat dominee Marieke Muijen op zondag 2 september als predikant aan onze gemeente werd verbonden door dominee Emma Rijks uit Twello. Vol vertrouwen gaan wij samen de toekomst tegemoet.
Wilt u de dienst nog eens terugluisteren, klik dan hier


==========

Dagje Xanten
 
Op zaterdag 26 mei zijn we met 16 mensen een dagje naar Xanten geweest. Na koffie met taart te hebben genuttigd, vertrokken we rond half tien in 4 auto’s richting Xanten.
Daar aangekomen hebben we eerst een bezoek gebracht aan de prachtige Dom Sint-Viktor,  waarvan de twee torens al van verre boven het stadje uit prijken. In deze imposante gotische kerk waren we onder de indruk van o.a. de ruim 20 voornamelijk uit hout gesneden altaren, de stenen beelden van de apostelen en de prachtige glas in loodramen.
 
Daarna vertrokken we naar het Archeologische Park, waar we in een Romeinse herberg genoten hebben van een heerlijk diner, waarbij wel de indruk ontstond dat de messen sinds de Romeinen niet meer geslepen waren.
Door een enthousiaste gids werden we vervolgens tijdens een rondleiding over een gedeelte van het park uitgebreid geïnformeerd over de geschiedenis van de vroegere Romeinse nederzetting aan de Rijn.
 
Door de diverse opgravingen in het park is een goed beeld ontstaan over het leven van destijds. Daardoor heeft men bijvoorbeeld ook het Amfitheater en een gedeelte van de oorspronkelijke muur met poorten weer kunnen reconstrueren.
 
Ook een aantal gebouwen, zoals de Hafentempel, de Romeinse herberg en een Romeins badhuis zijn geheel of gedeeltelijk weer in de oorspronkelijke staat opgebouwd.
Bij het bezoek aan het badhuis kregen sommigen bijna de neiging om vanwege de hoge temperatuur even pootje te baden in het bad, maar daar ontbrak de tijd voor.
 
Tot slot hebben we nog een bezoek gebracht aan het uitgebreide RömerMuseum en na de koffie vertrokken we weer richting Kesteren waar we rond 18.00 uur aankwamen, terugziend op een zeer warme, maar gezellige en interessante dag!
Jaap Kalsbeek

===========

Zingen en een zoen van de Juffrouw..
..
 
Verslag van woensdag 6 juni 2018
Ze zong - net toen Britta weg was - een liefdeslied speciaal voor mij alleen. Ze wilde me zelfs wel in een doosje doen. Mijn linker wang gloeit nog steeds na van de zoen die ik als uiting van haar gevoelens tot besluit van haar kreeg. 
De ouderenmiddag van de diaconie was voor de gelukkigen onder ons niet alleen door het weer een warme aangelegenheid. In de kerkzaal genoten een veertigtal oudere en minder oude gemeenteleden van een lieve Juf, een vrolijke Bakker en een muzikale Dominee. Hun motto: 'Voelt u zich al vrolijk of zit u in de puree? Kun je nog zingen zing dan mee!'
Een feest der herkenning maar ook een diep graven in het geheugen. Hoe zat het ook al weer met die Kleine Kokette Katinka? Waar ging dat Karretje op de Zandweg ook al weer naar toe? Wat spookte Catootje allemaal uit op die Botermarkt? En hoe lang geleden vroeg je je wederhelft Dans je de hele nacht met mij?
Twee keer driekwartier zongen we met veel plezier uit volle borst liedjes uit de oude doos, op een humoristische wijze door dit Dartele Drietal aangekondigd en aan elkaar gepraat. In de pauze werden de kelen gesmeerd met koffie, thee en wat lekkers; na afloop met een hapje en een drankje. Net Het Kleine Café aan de Haven....
Fred Ivens

==== 

terug